Inför valpköp

Inför valpköp

Från Goldenklubbens hemsida:

"Möjligheternas ras - Golden retrievern är en apporterande fågelhund och rasens ursprungliga användningsområde har utvecklat de goda egenskaper som gör den så populär i många andra sammanhang. Som ägare till en golden retriever bör man vara aktiv och avsätta tid för motion, fostran och aktivering. En golden tycker om att få känna sig nyttig och samarbeta med sin ägare. De flesta trivs allra bäst då de får använda sin näsa och apportera." (länk)

Du som valpköpare

Vi är noga med att våra valpar hamnar i bra familjer. Vi, liksom alla andra seriösa uppfödare har därför en hel del krav/önskemål/förväntningar på dig som vill köpa en golden.

Du skall ha tid för din valp och du skall delta i valpkurs för hundens och för din egen skull.


Alla våra valpar skall i sina nya hem genomgå röntgenundersökning av höfter och armbågar vid 12, senast 18 månaders ålder enligt goldenklubbens hälsoprogram. Vi vill också att du meddelar om din hund får någon speciell sjukdom eller avlider i förtid. Detta är även mycket viktigt för vårt framtida avelsarbete och för dem av våra kolleger som avlar vidare på våra linjer.


Vi vill också att du kommer med på våra egna valpträffar och att du deltar med hunden i de funktions- och mentalbeskrivningar, som vi anordnar. Vi brukar ha en första valpträff några månader efter det att du hämtat din valp. 

Vårt mål

Gold 'N Licious strävar efter att föda upp friska, arbetsglada och mentalt stabila hundar för att på detta vis bidra positivt till rasens utveckling. Vi följer Goldenklubbens avelspolicy och är mycket nogranna med vilka individer vi väljer att låta gå i avel. Våra hundar är självklart registrerade hos Svenska Kennelklubben.