Om oss

Gold'N Licious

   

 

Ni hittar mig mina gyllenpälsar i Dalsland, ett landskap i Götaland i västra Sverige. Vi ligger väster om Värnen och gränsar i norr till Värmland, i nordväst till Norge, i väster till Bohuslän och i söder till

Västergötland. Dalsland kallas ibland för ”ett Sverige i miniatyr”.


Kennelverksamheten och avelsarbetet, en dröm som från början funnits med allt sedan jag köpte min första golden. Året var 2006 då Melwin hämtades hem från Livsglädjens kennel i Tösse, lyckan var total. Med honom växte intresset och snart flyttade ytterligare en golden, in i hushållet, Meja. Åren gick och snart hade vår flock uttökats med två hundar till. Mina avelsdrömmar fick stå tillbaka och istället passade jag på att göra och lära mig brett. Våra hundar har under åren tränats i eftersöksspår (spår av skadat vilt), appelspår (spårning av människa) och lydnad. De har ställts ut och tränats i apportering vilket är den gren som jag nu lägger mest tid och energi på.


I januari 2019 godkändes slutligen prefixet Gold'n Licious av FCI, äntligen var jag kennelinnehavare. Tillsammans med min kloka mentor Ulla, på Livsglädjens kennel, tog jag mig ann det stora ansvaret att låta Gold'n Licious första kull se dagens ljus genom vår Lovis 2019.


Dual Purpose - det bästa av två världar.

Vi har valt att fokusera vår uppfödning på en gren inom rasen som ser till att bevara Golden Retrieverns naturliga jaktliga egenskaper som apportör, samtidigt som vi vill kunna vidhålla en exteriört bra hund som kan hävda sig även i utställningssammanhang.